HDPE обработени фитинзи: Голема големина HDPE цевководен раствор за спојување

Во последниве години, материјалите HDPE (полиетилен со висока густина) стануваат се повеќе и повеќе широко користени во цевководните системи.Неговата висока отпорност на корозија, пластичност, отпорност на удар и одлични перформанси на запечатување го прават материјал на избор за различни индустриски и цивилни системи за цевки.

Со цел да се задоволат заедничките потреби на големите HDPE цевководни системи, компанијата CHUANGRONG им нуди на клиентите најнапредните фитинзи за обработка на HDPE, кои се прецизно произведени преку технологија за механичка обработка.Описот на производот, примената и предностите на производот на машинските фитинзи од HDPE ќе бидат детално претставени подолу.

图片1

Опис на производот: HDPE машинските фитинзи се направени од висококвалитетна HDPE цврста ѕидна цевка.Шупливата шипка истисната од спирален конус има спирален молекуларен распоред и висок индекс на стрес на прстенот.Финалните производи ќе се обработуваат со 5 оски CNC машински центар по цртеж, изработката се одвива според барањата за посебни проекти.Ние користиме напредна технологија за обработка за да обезбедиме прецизна големина, мазна површина и совршени перформанси за поврзување на секој фитинг.Нашата производна линија вклучува различни типови на колена со големи димензии, свиткување за бришење, редуктори, маици, крстови, прирабници, крајно капаче, спојка за електрофузија и спојници за електрофузија за цевководи со различни спецификации и класи на притисок (SDR7, SDR9, SDR11, SDR13. 6, SDR17, SDR21, SDR26).Цврсти шипки и шупливи шипки служат како основа за приспособени производи и можат да обработуваат фитинзи HDPE со максимален дијаметар од 2500 mm, задоволувајќи ги потребите на интерфејсите со голем дијаметар.

5 (1)

 Предности на производот:

  1. Висока отпорност на корозија: HDPE материјалот има одлична отпорност на хемиска корозија, може да издржи ерозија на разни хемикалии и растворувачи и да го продолжи работниот век на системот за цевки.
  2. Пластичност: фитинзите за обработка на HDPE можат да се поврзат со системот за цевки преку термичка фузија или механичко поврзување, што е погодно за различни сложени барања за распоред и облик.
  3. Отпорност на удар: HDPE материјалот има добра отпорност на удар, може да издржи надворешни удари и вибрации и да го намали ризикот од оштетување на системот на гасоводот предизвикан од надворешни фактори.
  4. Перформанси на запечатување: додатоците за обработка на HDPE обезбедуваат добри перформанси на запечатување на спојниците преку прецизно производство и висококвалитетни дихтунзи за запечатување, спречувајќи истекување и загадување.
  5. Лесни и издржливи: Во споредба со традиционалните метални додатоци, додатоците за обработка на HDPE се лесни и издржливи, лесни за носење и инсталирање.

 图片5

Апликации: HDPE машинските фитинзи се широко користени во цевководните системи во следните полиња:

  1. Систем за водоснабдување од чешма: Се користи за поврзување на системот за вода од чешма на згради, јавни објекти и станбени згради за да се обезбеди безбедност, нема истекување и нема загадување на изворите на вода.
  2. Индустриски цевководен систем: се користи во индустриски полиња како што се хемиски постројки, електрани, нафтени полиња и рудници, за да издржат разни хемикалии, високи температури и средини со висок притисок.
  3. Системи за одводнување: Се користи во урбани системи за одводнување, пречистителни станици и системи за собирање дождовница за да се обезбеди ефикасно одводнување и третман на отпадни води.Системи за наводнување:
  4. Системите за наводнување со прскање кои се користат за наводнување на обработливо земјиште, терени за голф и јавни зелени површини, обезбедувајќи сигурни извори на вода и ефекти за заштеда на вода.

 图片6

ЧУАНГРОНГis a share industry and trade integrated company, established in 2005 which focused on the production of HDPE Pipes, Fittings & Valves, PPR Pipes, Fittings & Valves, PP compression fittings & Valves, and sale of Plastic Pipe Welding machines, Pipe Tools, Pipe Repair Clamp and so on. If you need more details, please contact us +86-28-84319855, chuangrong@cdchuangrong.com, www.cdchuangrong.com


Време на објавување: 21.08.2023

Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја